عوامل تاثیر گذار بر تقلب در بین دانشجویان حسابداری
5ـ2ـ یافتههای پژوهش
5ـ2ـ1ـ یافتههای توصیفی
مطابق با یافته های پژوهش 49/50 درصد از کل پاسخگویان مرد و دارای بیشترین درصد بودهاند. همچنین 51/49 درصد از پاسخگویان زن و دارای کمترین درصد میباشند. 1/63 درصد از کل پاسخگویان مجرد و دارای بیشترین فراوانی بودهاند. همچنین 9/36 درصد از پاسخگویان نیز متاهل بوده و دارای کمترین فراوانی میباشند. کمترین سن برابر با 18 سال و بیشترین سن 51 سال بوده می باشد. بیشتر پاسخگویان نیز در مقطع سنی 27-23 قرار دارند باشد.
5ـ2ـ2ـ یافتههای استنباطی
– برای آزمون فرضیه اول یعنی ارتباط بین عدم کنترل و نظارت کافی مراقبین امتحانی و اندازه تقلب در بین دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گیلان ازآزمون همبستگی اسپرمن بهره گیری شده می باشد. نتایج نشان داد که سطح معنیداری آزمون 000/0 کمتر از 05/0 میباشد پس فرض صفر رد شده و با اطمینان 95% میتوان گفت ارتباط معنیداری بین دو متغیر مورد مطالعه هست. با در نظر داشتن مثبت بودن علامت ضریب همبستگی (862/0) بین دو متغیر ارتباط مستقیم مستقر می باشد، یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش مییابد.
– برای آزمون فرضیه دوم یعنی ارتباط بین فقدان انگیزه و علاقه و اندازه تقلب در بین دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گیلان از آزمون همبستگی اسپرمن بهره گیری شده می باشد. نتایج نشان داد که سطح معنیداری آزمون 000/0 کمتر از 05/0 میباشد پس فرض صفر رد شده و با اطمینان 95% میتوان گفت ارتباط معنیداری بین دو متغیر مورد مطالعه هست. با در نظر داشتن مثبت بودن علامت ضریب همبستگی (705/0) بین دو متغیر ارتباط مستقیم مستقر می باشد، یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش مییابد.
– برای آزمون فرضیه سوم یعنی ارتباط بین شکل گیری روابط با استاد یا مراقبین و اندازه تقلب در بین دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گیلان از آزمون همبستگی اسپرمن بهره گیری شده می باشد. نتایج نشان داد که سطح معنیداری آزمون 000/0 کمتر از 05/0 میباشد پس فرض صفر رد شده و با اطمینان 95% میتوان گفت ارتباط معنیداری بین دو متغیر مورد مطالعه هست. با در نظر داشتن مثبت بودن علامت ضریب همبستگی (747/0) بین دو متغیر ارتباط مستقیم مستقر می باشد، یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش مییابد.
– برای آزمون فرضیه چهارم یعنی ارتباط بین راحت طلبی و اندازه تقلب در بین دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گیلان از آزمون همبستگی اسپرمن بهره گیری شده می باشد. نتایج نشان داد که سطح معنیداری آزمون 000/0 کمتر از 05/0 میباشد پس فرض صفر رد شده و با اطمینان 95% میتوان گفت ارتباط معنیداری بین دو متغیر مورد مطالعه هست. با در نظر داشتن مثبت بودن علامت ضریب همبستگی (719/0) بین دو متغیر ارتباط مستقیم مستقر می باشد، یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش مییابد.
– برای آزمون فرضیه پنجم یعنی ارتباط بین ضعف اسلامی و ارزشهای اخلاقی و اندازه تقلب در بین دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گیلان از آزمون همبستگی اسپرمن بهره گیری شده می باشد. نتایج نشان داد که سطح معنیداری آزمون 000/0 کمتر از 05/0 میباشد پس فرض صفر رد شده و با اطمینان 95% میتوان گفت ارتباط معنیداری بین دو متغیر مورد مطالعه هست. با در نظر داشتن منفی علامت ضریب همبستگی (354/0-) بین دو متغیر ارتباط معکوس مستقر می باشد، یعنی با کاهش یکی دیگری نیز کاهش مییابد.
– برای آزمون فرضیه ششم یعنی ارتباط بین سایر عوامل تقلب و اندازه تقلب در بین دانشجویان حسابداری دانشگاه آزاد علوم تحقیقات گیلان ازآزمون همبستگی اسپرمن بهره گیری شده می باشد. نتایج نشان داد که سطح معنیداری آزمون 000/0 کمتر از 05/0 میباشد پس فرض صفر رد شده و با اطمینان 95% میتوان گفت ارتباط معنیداری بین دو متغیر مورد مطالعه هست. با در نظر داشتن مثبت بودن علامت ضریب همبستگی (944/0) بین دو متغیر ارتباط مستقیم مستقر می باشد، یعنی با افزایش یکی دیگری نیز افزایش مییابد.
سوالات یا اهداف پایان نامه :
– آیا عدم کنترل و نظارت مراقبین امتحانی بر اندازه تقلب در بین دانشجویان تاثیر دارد؟
– آیا راحت طلبی دانشجویان بر اندازه تقلب در بین آنان تاثیر دارد؟
– آیا فقدان انگیزه از سوی دانشجویان بر اندازه تقلب در بین آنان تاثیر دارد؟
– آیا شکل گیری روابط با استاد یا مراقبین بر اندازه تقلب در بین آنان تاثیر دارد؟
– آیا ضعف اسلامی و ارزشهای اخلاقی بر اندازه تقلب در بین دانشجویان تاثیر دارد؟
– آیا سایر عوامل تقلب بر اندازه تقلب در بین دانشجویان تاثیر دارد؟